Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hazine ve Maliye Bakanlığ: “Finansal sistem tam bir eşgüdümle izleniyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in başkanlığında bu sabah saat 08.30’da acil koduyla bir araya gelen Finansal İstikrar Komitesi, kritik toplantısını tamamladı. Toplantının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, hem küresel hem de yurt içi piyasalarda yaşanan son gelişmelerin Türkiye ekonomisine etkileri ile piyasaların sağlıklı işleyişi için atılacak adımların kapsamlı şekilde ele alındığı bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in başkanlığında bu sabah saat

“Ekonomimiz şoklara karşı önemli ölçüde dirençli”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son dönemde yaşanan küresel ve yerel hareketliliklere rağmen Türkiye ekonomisinin makro temellerinin sağlamlığına vurgu yapıldı. Komite tarafından yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi: “Komite, Türkiye ekonomisinin sağlıklı politika çerçevesi ve güçlü sermaye tamponları sayesinde şoklara karşı önemli ölçüde dirençli olduğunu değerlendirmiştir. Makrofinansal istikrarın korunması, dezenflasyon sürecinin kesintisiz devamı ve finansal sistemin sağlıklı işleyişi için gerekli tüm adımların tam bir eşgüdüm içinde atılması kararlaştırılmıştır.”

“Gelişmeler anlık ve yakından izleniyor”

Piyasalarda etkinliğin, likiditenin ve kesintisiz işleyişin sürdürülmesi amacıyla ekonomi yönetiminin tüm kurumlarıyla koordinasyon halinde kalacağının altı çizildi. Bakanlık, Finansal İstikrar Komitesi’nin tüm finansal piyasa hareketlerini anlık ve yakından izlemeye kararlılıkla devam edeceğini kamuoyuna duyurdu.>>>HABER MERKEZİ