Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendi hatasını unuttu hıncını görevini yapan basından çıkardı!

Kayseri’nin Talas ilçesinde, hafızalara kazınacak türden hem sorumsuzluk hem de küstahlık içeren bir olay yaşandı. Sıcak havada 10 aylık kundaktaki bebeğini kilitli otomobilde unutan anne ve akrabaları, kendi ihmallerini kapatmak istercesine olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarına adeta savaş açtı. Çevredeki vatandaşların ve güvenlik güçlerinin şaşkın bakışları arasında gazetecileri darp etmeye kalkışan öfkeli grup, tehditler savurarak kameraları gasp etmeye çalıştı.

Kayseri’nin Talas ilçesinde, hafızalara kazınacak türden hem sorumsuzluk hem de

ON AYLIK BEBEK İÇİN İTFAİYE ZAMANLA YARIŞTI

Yürekleri ağza getiren olay, Talas ilçesine bağlı Kiçiköy Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yer alan Millet Bahçesi’nin açık otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, otoparka park edilen lüks bir otomobilin içerisinde henüz 10 aylık olan bir bebeğin ağladığını ve içeride yalnız başına mahsur kaldığını fark eden duyarlı vatandaşlar, durumu vakit kaybetmeksizin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda polis ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekibi sevk edildi. Kısa sürede araca ulaşan itfaiye erleri, içerideki havasızlık ve sıcaklık nedeniyle hayati tehlikesi bulunan bebeği kurtarmak için otomobilin yan camını profesyonel bir hamleyle kırarak kapıları açtı. Küçük bebek, ekiplerin titiz çalışması sonucu burnu bile kanamadan mahsur kaldığı araçtan çıkarıldı.

GAZETECİLERE SALDIRIP TEHDİTLER SAVURDULAR

Bebeğin kurtarılma anlarını ve halkın yoğun ilgisini kamuoyuna duyurmak amacıyla olay yerine giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri Mükremin Kaya ve Samet Aksoy, görevlerini icra etmek istedikleri sırada akılalmaz bir zorbalıkla karşılaştı. Bebeği arabada bırakıp giden vurdumduymaz anne ve sonradan otoparka koşan yakınları, gazetecilerin görüntü aldığını görünce çılgına döndü. Muhabirlerin üzerine yürüyen, kameraları ellerinden zorla almaya çalışan ve lensleri kapatmaya yeltenen öfkeli aile yakınları, kamusal alanda görevini yapan basın mensuplarına ağza alınmayacak hakaretler ve tehditler savurdu.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE DE ZOR ANLAR YAŞATTILAR

Otoparkta gazetecilere yönelik sözlü ve fiziki saldırının dozunu artıran şahıslar, araya girmeye çalışan emniyet güçlerine de zor anlar yaşattı. Polisin tüm sakinleştirme çabalarına rağmen agresif tavırlarını sürdüren ve basın özgürlüğünü açıkça gasp etmeye çalışan saldırganlar, polis ekipleri tarafından güçlükle zapt edilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Yaşanan arbede anları ise saldırıya uğrayan kameralar tarafından saniye saniye kayda alındı. Yaşanan bu çirkin saldırının ardından gazetecilerin şikayetçi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri hem bebeğin araçta tek başına bırakılmasına ilişkin “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali” suçundan hem de basın mensuplarına yönelik darp ve tehdit eylemlerinden dolayı adli tahkikat başlattı.>>>İHA