Kılıçdaroğlu’na resmi tebligat ulaştı
Ankara 36. Bölge Adliye Mahkemesi’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen kurultayı iptal ederek Kemal Kılıçdaroğlu dönemini hukuken geri getiren kararı, UYAP sistemine yüklendi. Kararın resmiyet kazanmasının ardından Ankara 3. Genel İcra Dairesi yetkilileri harekete geçerek Kemal Kılıçdaroğlu’na yönetim hakkının iadesine ilişkin resmi tebligatı elden ulaştırdı.
1,5 milyar TL’lik Hazine yardımı Kılıçdaroğlu ekibine geçiyor
Mali kaynakların yönetimine yönelik bu radikal hamle, kurultay iptali davasını açan isimlerden eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın avukatlarının talebi üzerine geldi. İcra dairesi aracılığıyla yapılan başvuru sonucunda, CHP’nin tüm resmi banka hesaplarına Özgür Özel ve yönetiminin erişim yetkisi bloke edildi. Dondurulan bu hesaplarda, partinin 2026 yılı bütçesi kapsamında devletten aldığı yaklaşık 1,5 milyar TL tutarındaki Hazine yardımı bulunuyor. Banka hesaplarının sevk ve idare yetkisinin, önümüzdeki saatlerde yasal olarak tamamen Kemal Kılıçdaroğlu ve onun görevlendireceği yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerine devredileceği bildirildi.
Parti içi kriz tırmanıyor
Özgür Özel meclis grubunda 95 oyla “Grup Başkanı” seçilerek milletvekilleri nezdindeki meşruiyetini korumaya çalışırken, genel merkezin ve partinin kasasının Kılıçdaroğlu ekibine geçmesi siyaset kulislerinde dengeleri tamamen değiştirdi. Parasal gücü kaybeden Özel yönetiminin, kurultay sürecine kadar genel merkez binaları ve idari işleyiş üzerinde nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu oldu.>>>HABER MERKEZİ
