Kanlı olay, akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesine bağlı Onur Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 26 yaşındaki Cumali Kocabey sokakta yürüdüğü sırada, henüz kimlikleri ve sayıları tespit edilemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Tabancalardan çıkan mermilerin ardı ardına patladığı olayda, Kocabey vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla kanlar içinde yere yığıldı. Bu sırada sokakta bulunan ve kurşunların isabet ettiği bir başka vatandaş da yaralandı.
Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Silah seslerinin yankılanması üzerine mahalle sakinleri büyük bir korkuyla sokağa döküldü. Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı yoğun ihbarlar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve acil sağlık ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan Cumali Kocabey ve ismi öğrenilemeyen diğer yaralı, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk kalp masajı ve durdurma müdahalelerinin ardından ambulanslarla acil koduyla hastaneye kaldırıldı.
Adana Devlet Hastanesi’nde acil ameliyata alınan 26 yaşındaki Cumali Kocabey, doktorların tüm yoğun çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bacağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan diğer vatandaşın ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Polis Seyhan’da abluka başlattı
Cinayetin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Olay yerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri, sokakta çok sayıda boş kovan ve delil tespiti yaptı. Görgü tanıklarının ifadelerine başvuran ve çevredeki güvenlik kameralarını abluka altına alan polis ekipleri, kaçan şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için mahalle genelinde geniş çaplı operasyon başlattı. İHA
