Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Temmuz ayı maaş hesaplamaları netleşti!

Yılın ilk yarısının tamamlanmasına kısa bir süre kala, gözlerini temmuz ayında yapılacak maaş güncellemelerine çeviren milyonlarca memur ve memur emeklisine soğuk duş etkisi yaratacak bir açıklama geldi. Yüksek enflasyon karşısında alım gücünü koruyabilmek adına ek bir seyyanen zam umudu taşıyan çalışan ve emeklilerin beklentilerine yönelik, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başmüfettişi İsa Karakaş’tan olumsuz bir tablo çizildi.

Yılın ilk yarısının tamamlanmasına kısa bir süre kala, gözlerini temmuz

ANKARA KULİSLERİNDE EK BİR DÜZENLEME ÇALIŞMASI BULUNMUYOR

Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak olan artış oranları için geri sayım sürerken, Ankara kulislerindeki son gelişmeleri aktaran SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, memur ve memur emeklilerinin ısrarla talep ettiği seyyanen zamma dair ekonomi yönetiminin masasında herhangi bir hazırlık veya çalışma bulunmadığını açıkladı. Karakaş, hükümetin ve ekonomi kurmaylarının yalnızca toplu sözleşmede daha önceden imza altına alınan mevcut zam formülünü harfiyen uygulamaya odaklandığını dile getirdi.

MEMUR MAAŞLARI ENFLASYONUN YÜZDE DÖRT NOKTA YİRMİ ALTINDA KALDI

Yılın ilk 5 ayında kesinleşen yüzde 12,40’lık zam oranının mevcut piyasa koşullarında yetersiz kaldığını vurgulayan İsa Karakaş, memur ve memur emeklilerinin durumunun, 5 aylık süreçte yüzde 16,60’lık zammı kesinleşen SSK ve Bağ-Kur emeklilerine göre oldukça dezavantajlı olduğunu hatırlattı. Mevcut toplu sözleşme hükümleri sebebiyle memurların hak ettiği artışın resmi enflasyonun bile gerisinde kaldığına dikkat çeken Karakaş, memur kesiminin şu an için enflasyona karşı yüzde 4,20 oranında bir erimeyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

TEMMUZ AYI ARTIŞ TAHMİNİ YÜZDE ON DÖRT SEVİYESİNDE ŞEKİLLENDİ

Haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklentilerini ve yaptığı teknik hesaplamaları da paylaşan başmüfettiş, 6 aylık toplam enflasyonun yüzde 17,5 ile yüzde 18,5 arasında gerçekleşmesini öngördüğünü kaydetti. Bu tahminler ışığında; memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ile toplu sözleşme zammı birlikte harmanlandığında, toplam maaş güncellemesinin yüzde 13,5 ila yüzde 14,15 aralığında kalacağını aktardı.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI OTUZ BİR BİN YEDİ YÜZ DOKSAN LİRA OLABİLİR

Gerçekleştirilen bu matematiksel hesaplamalar neticesinde, temmuz ayında ek bir refah payı veya seyyanen artış yapılmaması durumunda en düşük memur emeklisi maaşının ancak 31 bin 790 lira seviyesine yükselebileceği öngörüldü. Çalışma hayatı boyunca yüksek prim ödeyen memur emeklilerinin bu maaşlarla enflasyon canavarı karşısında direnemeyeceğini ifade eden Karakaş, memur sendikalarına ve hükümete çağrıda bulundu. Sendikaların çok daha gür bir sesle devreye girmesi gerektiğini savunan Karakaş, emekli grupları arasındaki maaş makasın daraltılması ve adil bir düzenleme yapılması için acil adımların atılması gerektiğinin altını çizdi.>>>HABER MERKEZİ